Müstiline haigusnäht: nooruk veritseb alatasa silmist ja kõrvust

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Daily Mail

17-aastase Marnie Harvey elu varjutab müstiline haigusnäht, mis põhjustab neiul alatasa verejooksu silmadest, kõrvadest, ninast ja küünealustest. Lisaks on tema keha tihti kaetud verevalumitega.

Harvey katsumus algas 2013. aastal, mil ta leidis ärgates padjalt verepritsmed, vahendab Daily Mail. Ema sõidutas tütre kiirelt haiglasse, ent mitmete analüüside järel ei leitud toona veritsuste põhjust.

«Hommikul, mil need hädad algasid, ärkasin veritsevate silmadega – silmis olid tihke konsistentsiga verepisarad. Kogu mu nägu oli verega kaetud ning silmades terav valu,» kirjeldas tüdruk oma emotsioone.

Järgmiste aastate jooksul soovitasid arstid neiul muuta oma toitumisharjumusi ning eemaldada menüüst piimatooted ja valge suhkru. Tüdruku seisund läks sellest hullemaks ning praegu veritseb ta silmadest, kõrvadest, ninast ja küünealuste juurest kuni viis korda päevas. Viimastel nädalatel on veritsema hakanud ka Harvey keel ning peanahk. Veritsustega kaasnenud migreenihoogude ning iivelduse tõttu puudus ta tihti koolist ning jäi seejärel püsivalt koju.

Erinevate meditsiinivaldkondade arstid kehitavad aga õlgu, teadmata, mis selliseid sümptomeid põhjustab. Teadaolevalt on ta ainuke selliste unikaalsete sümptomitega inimene Suurbritannias. Analüüsid on näidanud, et tüdrukul pole ajukasvajat, mida arstid pidasid kõige tõenäolisemaks variandiks. Tähelepanuväärne on ka see, et sümptomid muutuvad menstruatsiooni ajal hullemaks, kuid neiu viljakusega on kõik korras.

Tüdruku ema vihastab see, et arstid pole aastate vältel suutnud talle diagnoosi panna. «Oleme vaid teada saanud, et tal pole kasvajaid, verehaigusi ega probleeme vere hüübimisega,» ütles ta. Samuti on korras tema maks, neerud, emakas ja munasarjad, kõrvad, silmad ja kõri.

Arstid on pidanud probleemiks tütre nõrka immuunsüsteemi, kuid see väide pole kinnitust leidnud. Uuringud nooruki tervisehädasid põhjustava teguri kohta veel kestavad, põhjuse selgumiseni jääb arstidel vaid üle pidada Harvey'i «müstiliseks patsiendiks».

Vaata pilte Marnie Harvey'st siit (hoiatus - pildimaterjal võib mõjuda väga häirivalt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles