Veeautomaadid aitavad võidelda ülekaaluga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee joomine aitab vältida ülekaalulisust ja parandada tervist.
Vee joomine aitab vältida ülekaalulisust ja parandada tervist. Foto: Sebastian Salom-Gomis/SIPA/Scanpix

Hiljutisest uuringust selgub, et koolidesse paigaldatud veeautomaadid võivad õpilaste tervisekäitumist positiivselt mõjutada ja aidata võidelda rasvumise vastu.

Mõnikord võib väga lihtsal sekkumisel olla mõjuv tagajärg, kirjutab Med24. USAs korraldati 2008.–2003. aastal 1227 kooli ja üle miljoni õpilase hõlmanud uuring, mille käigus paigaldati 2009. aastal 40 protsenti New Yorki koolisööklatest veeautomaadid, kust lapsed said võtta tasuta külma vett. Uuriti, kuidas veeautomaadid mõjutavad laste kehamassiindeksit, ülekaalu ja rasvumist.

Selgus, et poiste kehamassiindeks langes 0,025 võrra ja nende tõenäosus olla ülekaaluline vähenes 0,9 protsenti. Tüdrukutel vähenes kehamassiindeks 0,022 võrra ja ülekaalulisuse tõenäosus vähenes 0,6 protsenti. Koolides vähenes ka šokolaadipiimade ostmine, kuid väherasvaseid piimasid osteti sama palju.

Kuna vee joomine magusa joogi asemel vähendab näiteks ka hambakaariest ja aitab tagada organismi normaalse veetasakaalu, on see uurijate sõnul odav ja lihtne moodus laste tervise parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles