Alla poole Tallinna õpilastest olid täiesti terved

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei tasu kooli minna.
Haigena ei tasu kooli minna. Foto: SCANPIX

Möödunud aastal viisid Tallinna koolitervishoiu õed kõikide 1., 3., 7. ja 11. klasside õpilase seas läbi tervisekontrollid, kust selgus, et täiesti tervete laste osakaal oli 47,5 protsenti.

Kokku vaadati tervisekontrolli käigus läbi 17 052 õpilast, mis moodustas 37,3 protsenti õpilaste koguarvust, teatas Raepress.

Läbivaatuse käigus kontrolliti õpilaste nägemisteravust, rühti, kaalu ja kasvu, hammaste tervishoidu ning luu- ja lihaskonna arengut. Tallinna koolitervishoiu 2015. aasta aruandest selgub, et aastate lõikes pole suuri muutusi kooliõpilaste tervisenäitajate osas toimunud. Peamisteks terviseriskideks on endiselt vähene kehaline aktiivsus, ebaregulaarne või ühekülgne toitumine, arvuti või nutiseadmete liigne kasutamine.

Kooliõe poole pöörduvad õpilased esmaabi saamiseks haigestumise või õnnetusjuhtumite korral. Sagedasemad pöördumised 2015. aastal olid pea- ja kõhuvalu, külmetushaigused, mao- ja seedetrakti vaevused, väsimus, unetus, luu- ja liigeshaigused, parasitaar- ja nakkushaigused. Suurenesid õpilaste emotsionaalse seisundi (rahutus, närvilisus, ärevus, õnnetuolek) ja vaimse tervise probleemidega (käitumishäired, depressioon, autismispektri arenguhäired), mis oli 2,3 protsenti kogu pöördumiste arvust ehk 1032 pöördumist.

Tallinna koolides õpilastega toimunud raskemate vigastuste arv vähenes kümne võrra, mis mullu oli arvuliselt 385 juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles