Lugeja kiri: maksud kõrgemad, arstile saab kiiremini

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austrias elava Sanne-Maria sõnul pole Austrias probleeme arsti jutule saamiseks, kuid maksud on ka märksa kõrgemad kui kodumaal.

Elan ja töötan Austrias juba pikemat aega, seega olen erinevate arstide juures palju käinud. Uroloogi juurde saab samal päeval, ette helistama ei pea, kuid siis tuleb umbes tund aega järjekorras oodata. Ette helistades saab järgmiseks päevaks ka täpsema aja kinni panna.

Naistearstile olen tavaliselt ikka aja pannud. Helistan kuskil nädal aega enne plaanitavat minekut. Ooteaeg viis minutit. Oli ka üks plaanipärane operatsioon vaja teha, millega kiiret ei olnud. Selle aja sain 2 nädala pärast.

Arstid on väga professionaalsed ja hoolivad, räägivad väga selgelt ka inglise keelt, kui miski arusaamatuks jääb. Haiglad puhtad ja ravi korralik.

Võrreldes Eestiga maksan siin ka palju rohkem makse, kuid see eest tean, et kui miski ootamatu terviserike peaks juhtuma, siis saan alati kiiret ja professionaalset abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles