Uuendused sunnivad suurde haiglasse abi järgi minema (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meditsiinisüsteem vajab korraliku kuuri, et aina vananeva rahvastiku ravimisega hakkama saada.
Eesti meditsiinisüsteem vajab korraliku kuuri, et aina vananeva rahvastiku ravimisega hakkama saada. Foto: SCANPIX

Haigekassa kärbetest ei pääsenud ka sihtasutus Jõgeva Haigla ning seal töötavad eriarstid, kelle kulusid vähendati veerandi võrra. Seetõttu peab nii mõnigi patsient, kes harjunud Jõgeval arstiabi saama, end alates juulist Tartu tohtrite juurde järjekorda panema.

Jõgeva haigla juht Peep Põdder kinnitas, et kärbetest hoolimata jätkavad kõik seni Jõgeval töötanud arstid ka edaspidi oma tööd, lihtsalt nende vastuvõtuaega piiratakse. «Seni on meil eriarstiabi olnud õnneks üsna hästi kättesaadav. Kuudepikkusi järjekordi siin arstide juures praktiliselt olnud pole,» märkis ta ajalehele Vooremaa antud intervjuus.

Alates juulist tuleb siinsetel patsientidel siiski veidi enam kannatust varuda, sest haigekassa eelarvekärbete tõttu kahaneb Jõgeval ambulatoorse eriarsti abi veerandi võrra ja seetõttu tuleb osa haigeid suunata Tartu ülikooli kliinikumi tohtrite vastuvõtule.

Peep Põdder selgitas, et Jõgeva haigla eriarstid on püüdnud haigega ajaliselt kõige efektiivsemalt tegutseda, mis tähendab, et ühele päevale planeeritakse kõik vajalikud uuringud ja visiidid, et patsient ei peaks mitu korda haigla vahet sõitma. Tartus ei pruugi kõik visiidid ja protseduurid ühe päevaga tehtud saada.

Jõgeva haigla juhi sõnutsi on ülikooli kliinikumil plaanis korraldada Jõgevalt saadetud patsientidele eraldi järjekord, kuid selle reaalsest teostusest Põdderil ülevaade puudub.

Tema sõnutsi on Eestis arstiabi efektiivsus viidud viimse piirini, mis tähendab, et  järgmiste kärbete korral hakkaks kannatama ka ravi kvaliteet.

Pikemalt loe Vooremaast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles