Kui liigesevalu vajab leevendust (1)

Juuli Laanemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Profülaktiliselt võiks glükosamiini kasutada noorsportlased suurte koormuste puhul tekkinud kõhreprobleemide ärahoidmiseks," nendib Artrosportkliiniku ortopeed Kaidu Meitern.
"Profülaktiliselt võiks glükosamiini kasutada noorsportlased suurte koormuste puhul tekkinud kõhreprobleemide ärahoidmiseks," nendib Artrosportkliiniku ortopeed Kaidu Meitern. Foto: PantherMedia/Scanpix

Sportides või füüsilist tööd tehes saavad liigesed pahatihti ülemäära koormust ja võivad valutama hakata. Leevendust pakub üks maailmas enam müüdavaid toidulisandeid glükosamiin.

Raske füüsiline töö, sport ja sellest saadud – teinekord isegi märkamatuks jäänud – vigastused suurendavad kõhre kulumise riski ja siis ei pruugi enam olla kaugel aeg, kui liigesed valutama hakkavad. «Liigeste kulumine algab üsna noores eas ja võib mitukümmend aastat kulgeda nii vargsi, et inimene ise ei märkagi,» nendib Ida-Tallinna Keskhaigla reumatoloog Tõnu Peets. Paljudes riikides pakutakse liigesevalude leevenduseks glükosamiini, mis kuulub ka soodusravimite nimekirja.

Mis on glükosamiin?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles