Liikumispuudega inimesed hakkavad abivajajaid nõustama

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumispuudega inimesed hakkavad saatusekaaslasi nõustama.
Liikumispuudega inimesed hakkavad saatusekaaslasi nõustama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti liikumispuudega inimeste liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse liikumispuudega inimestele. Homme saavad Tallinna puuetega inimeste tegevuskeskuses kutsetunnistuse 16 koolituse edukalt läbinud inimest.

Homme saavad kutsetunnistuse esimesed liikumispuudega inimesed Eestis, kellel on õigus osutada kogemusnõustamise teenust, teatas Eesti liikumispuudega inimeste liit. «Teame, kui vajalik on kogemusnõustamise teenus puudega inimeste töölerakendumisel töövõimereformi raames ja teame ka seda, et nõudlus teenuse järele on suurem kui töötukassa ja teised asjaomased organisatsioonid suudavad pakkuda. Seepärast on mul koolitajana väga hea meel, et 18. märtsil saab esimene kogemusnõustajate täienduskoolituse õppekava läbinud liikumispuudega kogemusnõustajate õpperühm kutsetunnistused,» ütles koolitaja Tiia Tamm. «Kõik need inimesed on väga võimekad ja motiveeritud kogemusnõustamisteenuse pakkujad. Usun, et nad annavad oma teadmiste-oskuste ja hoolivusega olulise panuse puudega inimeste tööhõive ja toimetuleku edendamisel.»

1. veebruarist 18. märtsini läbiviidud kogemusnõustaja täienduskoolitust rahastas euroopa sotsiaalfond ja selle maht oli 117 akadeemilist tundi, millest praktika moodustas 84,5 tundi. Õppekava läbinud tunnevad sotsiaalala eetikakoodeksit, taastumis- nõustamis- ja kriisiteooriaid ning kogemusnõustamise valdkonnaga seonduvaid ravi-, rehabilitatsiooni-, tööturu- ja toetavate teenuste süsteeme. Neil on isiklik positiivne taastumise kogemus ja nad oskavad pakkuda kogemusnõustajana teenust töötukassa ja rehabilitatsiooniasutuste klientidele. Koolitajad olid Tiia Tamm, Tiina Naarits-Linn ja Tiia Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles