Meriväljale kavandatakse tasulise EMOga kliinikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Merivälja tee 33 kinnistule kavandatakse restorani ja meditsiinikeskust koos tasulise erakorralise meditsiini vastuvõtuga, selgub Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni vastusest Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikme Hanno Matto arupärimisele. 

4. märtsi linnavolikogu istungil esitas Hanno Matto arupärimise Merivälja tee 33 kinnistu hoonestamise ideekavandi kohta, mida tutvustati 22. veebruaril toimunud Pirita linnaosa halduskogul, kirjutab Med24.

«Arendajad Andrus Andrejev ja Lidia Zarudnaja AB JRV OÜst (projekteerimisettevõttest, kes teostab töid projekti arendajale YIT Ehitus ASile - toim.) tutvustasid ideekavandit täpsemalt - plaanis on rajada 60-kohaline restoran, tervisekeskus, sealhulgas ka tasuline erakorralise meditsiini vastuvõtt ja üks avalik tualett aastaringseks kasutamiseks. Pirita Halduskogu maakomisjon oli eelnevalt langetanud otsuse, milles oldi hoonestamise ideekavandiga nõus põhjendusel, et uus tervisekeskus parandab Merivälja piirkonna mainet,» märkis Matto.

Halduskogu istungil selgitati tema sõnutsi, et tasulise erakorralise meditsiini osakond on plaanis luua koostöös Ida-Tallinna keskhaiglaga (ITK). Sellega seoses palus Matto selgitada, milliseid tasulisi raviteenuseid plaanib ITK hakata seal pakkuma, millal on plaanis kõnealune EMO avada ning kuidas jagunevad EMO rajamisega seotud kulud arendaja ning ITK vahel.

Merike Martinson täpsustas oma 16. märtsil antud vastuses, et halduskogu maakomisjoni 16. veebruari koosolekul tutvustatu kohaselt tuleksid kavandatava hoone esimesele korrusele apteek, eriarstide vastuvõtt, perearstid, silmakliinik, hambaravi ja erakorralise meditsiini osakond. Samale korrusele rajatakse ka 60-kohaline restoran. Hoone teisele korrusele rajatakse aga kliinik palatitega ja operatsioonisaal.

Martinson lisas, et väidetavalt on tervishoiuteenuste osutamiseks operatoorid olemas.

Küll aga puudub tema sõnul Ida-Tallinna keskhaigla juhatusel ja kliinikute juhtidel igasugune teave ja kokkulepped kavandatava ravikeskuse töö toetamiseks. Samuti puudub informatsioon rajatava keskuse kohta ka Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametil.

«Pirita linnaosa halduskogu ja selle maakomisjoni protokollide alusel võib arvata, et rajatavas keskuses pakutavad teenused on patsientidele tasulised ja rajamisel on erakliinik, mis tervishoiuteenuste osutamiseks peab saama tegevusloa terviseametilt,» märkis ta. 

Loe artiklit meditsiiniuudiste portaalist Med24.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles