Väikeste ettevõtete omanikud ei pea maksma riikliku ravikindlustuse eest (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Väikeste ettevõtete omanikud saavad valida, kas soetada vabatahtlik ravikindlustus või maksta sotsiaalmaksu.

Enamasti tuleb vabatahtlik ravikindlustus ettevõtte jaoks kulusõbralikum, teatas ettevõte Iizi Kindlustusmaakler. Lisaks on ettevõttel võimalus töötajatele soetada vabatahtlik ravikindlustus motivatsioonipaketina, et töötajad saaksid alati õigel ajal ravi ja naaseksid kiiremas korras tööle tagasi.

Vabatahtlik tasuline ravikindlustus on mõeldud eelkõige neile, kellel puudub riiklik haigekassa ravikindlustus, kuid sellest võib abi olla ka siis, kui soovitakse eriarsti juurde kiiremini aega saada või külastada eraarste.

Ravikindlustuse makse sõltub üldjuhul inimese vanusest, tervisest, erinevatest harrastustest, ravikindlustuse paketi suurusest ja kasutatavast piirkonnast. Enne ravikindlustuspaketi valimist peaks inimene hästi läbi mõtlema, missugused on tema vajadused.

Kuigi kindlustusest võib abi olla ka siis, kui soovitakse ravile minna väljapool Eestit, tuleb näiteks tähelepanu pöörata sellele, et  ravivõimalused võivad ka välismaal piiratuks osutuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles