Haiglate liit pakub väiksemat palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liit soovib meedikute palgatõususoovile vaid osaliselt vastu tulla.
Haiglate liit soovib meedikute palgatõususoovile vaid osaliselt vastu tulla. Foto: Tairo Lutter

Haiglate liit esitas omapoolse ettepaneku selle kohta, mis ulatuses kollektiivlepingu raames tervishoiutöötajate töötasu tõsta.

Haiglate liit tegi tervishoiutöötajate liitudele ettepaneku, et kui haigekassa eelarvesse lisatakse palgatõusuks täiendavaid vahendeid, siis võiks alates 2017. aastast olla töötasu alammäär arstidel 10,3 eurot tunnis, õdedel, ämmaemandatel ja tervishoiu tugispetsialistidel 5,9 eurot tunnis, kiirabitehnikutel 5 eurot tunnis, erakorralise meditsiini tehnikutel 5,3 eurot tunnis ja hooldustöötajatel 3,6 eurot tunnis, kirjutab Med24.

Alates 2018. aastast oleks töötasu alamäär ettepaneku järgi arstidel 10,6 eurot tunnis, õdedel, ämmaemandatel ja tervishoiu tugispetsialistidel 6,4 eurot tunnis, kiirabitehnikutel 5,4 eurot tunnis, erakorralise meditsiini tehnikutel 5,8 eurot tunnis ja hooldustöötajatel 3,9 eurot tunnis.

Tervishoiutöötajate liidud on varem edastanud osapooltele kollektiivlepingu projekti, mille järgi oleks alates 2017. aastast eriarsti miinimumpalk 12 eurot tunnis, õel 6,45 eurot tunnis ning hooldajal 3,90 eurot tunnis. Alates 2018. aastast oleksid need arvud vastavalt 14, 7,20 ning 4,30 eurot tunnis.

Haiglate liit tegi veel ettepaneku kollektiivlepingu projektist välja jätta punktid, mis käsitlevad töö- ja puhkeaega, öötööd, puhkepäevadel tehtava töö ja ületunnitöö hüvitamist, valveaega ja selle tasustamist, puhkust ja koolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles