Eelmisel nädalal gripp ohvreid ei nõudnud

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal 17 inimest tapnud gripp näitab taandumise märke.
Sel aastal 17 inimest tapnud gripp näitab taandumise märke. Foto: Peter Jordan/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Möödunud nädalal pöördus  arstide poole 4475 inimest, neist pooled olid lapsed. Haigestunute üldarv küll väheneb, kuid gripiviirustega seotud haigestumuse vaibumisest veel rääkida ei saa.

Grippi haigestumine kasvas eelmisel nädalal vanemealiste inimeste seas, täiskasvanute hulgas püsis haigestumus stabiilsel tasemel, teistes vanusrühmades grippi haigestumine langes, teatas terviseamet oma kodulehel. Rohkem oli gripihaiged Narvas, Läänemaal, Põlva-, Pärnu-, Rapla- ja Viljandimaal.

Laboratoorse kinnituse said 116 gripiviirust, neist 63 olid A- ja 32 B-gripiviirused.  Grippi on haigestunud küll suhteliselt vähe inimesi, kuid gripiviirust leidub ikka veel paljudes Eesti paikades. Gripp moodustab endiselt poole kõikidest ringluses olevatest viirustest.

Hooaja algusest on gripi tõttu haiglaravi vajanud 780 inimest. Alates jaanuarist on vajanud gripi tõttu intensiivravi 61 riskirühmadesse kuulunud inimest, neist pool ehk 30 inimest olid vanemaealised patsiendid,  kaks  lapsed vanuses seitse ja 13 aastat, 29-64-aastaseid oli 29. Kolm inimest olid eelnevalt terved, ühe inimese kohta puudusid kaasuvate haiguste kohta andmed. 55 intensiivravi vajanut kuulusid riskirühmadesse kas vanuse või kaasuvate haiguste tõttu. 

Õnneks ei surnud gripi tõttu eelmisel nädalal ükski inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles