Uuest aastast tuleb uus puudega inimese parkimiskaart

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Lasnamäe Prisma juures pargib sõiduk puudega inimese kohal ilma selleks luba omamata.
Tallinnas Lasnamäe Prisma juures pargib sõiduk puudega inimese kohal ilma selleks luba omamata. Foto: Postimees.ee lugeja

Uuest aastast hakkab Eestis kehtima uus, Euroopa Nõukogu soovitustega kooskõlas olev kaasaegne ning turvaline liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki parkimiskaardi vorm.


Üleminek uue kujundusega parkimiskaartidele toimub sujuvalt 5 aasta jooksul. Kaart antakse inimesele tasuta ja see väljastatakse õigustatud isikule, mitte sõidukile. Seega on parkimiskaardi taotlemine, väljaandmine ja selle kasutamine isikupõhine ning lubatud ainult juhul, kui tegemist on parkimiskaardi saanud isikuga seotud sõitude ja parkimisega.

Parkimiskaart on ette nähtud isikule, kellele sotsiaalkindlustusamet on määranud keskmisele, raskele või sügavale puude raskusastmele vastava liikumis- või nägemisfunktsiooni kõrvalekalde.

Ajutise kõrvalekalde kohta annab teatise pere-või eriarst. Kui tegemist on ajutise liikumishäirega, on lisatud täiendav kriteerium, mille kohaselt peab isik vajama liikumist abistavat tehnilist abivahendit, näiteks karke, käimisraami, ratastooli vms.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles