Eestlase kogemus välismaa arstiga: viie minutiga õnnestus lahti saada 50 eurost

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viieminutilise suhuvaatamise eest küsivad Austraalia arstid kopsaka rahasumma.
Viieminutilise suhuvaatamise eest küsivad Austraalia arstid kopsaka rahasumma. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Arsti viieminutilisele vastuvõtule saamiseks tuli oodata poolteist tundi, kuid välja kirjutatud ravimid mõjusid.

«Üldiselt ei käi ma tihti arsti juures, sest ei ole tihti haige, kuid vahel juhtub,» kirjeldab Austraalias arsti vastuvõtul käinud Annika. Ta tundis enda sõnul väikest külmetust tulemas, jõi kuuma teed mee ja sidruniga ning sõi küüslauguvõileibu, kuid järgmiseks hommikuks olid mandlid nii paistes, et hingata oli rakse. Õnneks asus kohalik arstikeskus kõigest 400 meetri kaugusel.

«Kui kohale jõudsin, palus administraator täita ankeedi ja küsis, kas mul on kindel arst, kelle poole pöörduda soovin või ootan esimest vaba aega. Loomulikult oli minu valik esimene vaba aeg. Paluti istuda ja oodata,» kirjeldas Annika. «Selles vastuvõtupunktis oli 12 ust, ning eeldan, et koridorist edasi minnes olid mingid spetsialistide toad.  Vähemalt kuus erinevat arsti oli kindlasti sel hetkel tööl.»

Eestlannal tuli kokku oodata poolteist tundi, enne kui ta arsti jutule sai ja ka see jutuajamine polnud pikk. Viie minuti jooksul vaatas arst Annika kõri ja kirjutas välja retsepti. Visiidi eest tuli aga maksta kopsakas rahasumma: 75 Austraalia dollarit ehk ligikaudu 50 eurot.

«Rohud ostsin välja minnes samas majas asuvast apteegist ja kui purgi avasin, vaatasid mulle vastu suurimad tabletid mida oma elu jooksul siiani näinud olen,» ei suutnud Annika oma silmi uskuda. Tabletid mõjusid – kahe päeva pärast oli põletik kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles