Haigekassa suuroperatsioon haiglatega vihastas välja ministri ja väikehaiglad (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Foto: Panthermedia/Scanpix; Graafika: Alari Paluots

Haigekassa leiab, et kõiki eriarste ei ole maakonnahaiglates vaja, ning on seetõttu otsustanud teatud erialade rahastamise väikehaiglates järk-järgult lõpetada. Plaani on hakatud jõuliselt läbi suruma, vihastades sellega välja nii maakonnahaiglate juhid kui ka ministri.

Mõni aeg tagasi võttis haigekassa Eesti haiglates toimuva pulkadeks lahti ning tõdes, et olukord paneb muretsema. Näiteks Narva haiglas pole juba aastaid olnud kõrva-kurgu-ninaarsti ja silmaarsti. Samas leidus Eestis eriarste, kellel töökoormus ambulatoorses ravis oli vaid 0,1–0,5 protsenti. Korralagedusest andis tunnistust aga jahmatav statistika: 50–70 protsenti spetsiifilisemate haigustega patsientidest läks ravi saamiseks teise maakonda.

Et sellist olukorda vältida, valis haigekassa välja kaheksa põhilist eriala, mis peavad igas maakonnahaiglas kindlasti olemas olema, selgitas haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov. Kohustuslikud on kõrva-nina-kurguarst, silmaarst, sünnitusabi ja günekoloogia, psühhiaater, nahaarst, taastusravi, sisehaigused ja üldkirurgia.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles