Värske uuring: iga teine Soome mees elab seksipuuduses (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude Soome meeste jaoks jääb suguühe sageli vaid salajaseks sooviks.
Paljude Soome meeste jaoks jääb suguühe sageli vaid salajaseks sooviks. Foto: ROBERT PIWKO/ROBERT PIWKO/ArenaPAL/Scanpix

Värskest FINSEXi uuringust selgub, et iga teine Soome mees ei saa nii palju seksi, kui sooviks, sest naised ei ole sellest huvitatud.

Soome mehed sooviksid rohkem seksi, kuid naiste vastupanu seksile on kolm korda suurem kui meestel, selgub uuringust, mis viidi läbi soomlaste seksiharjumuste uurimise projekti FINSEX raames, kirjutab Yle Uutiset. Kui mehed sooviksid suguühtes olla sagedamini, kui see tegelikult juhtub, siis naised jällegi seksivad sagedamini, kui tegelikult tahaksid.

FINSEXi uuringule vastas 2000 soomlast, kellelt küsiti, kumb paarisuhtes osalejatest soovib sagedamini seksi. Pisut rohkem kui pooltel juhtudel soovis mees seksi sagedamini kui naine. Seevastu naised soovisid seksi mehest rohkem üksnes 15 protsendil juhtudest. Kõigest 30 protsenti paaridest võivad rõõmu tunda selle üle, et mõlemad partnerid soovivad seksi ühepalju.

Soomlaste seksiharjumusi uurinud professor Osmo Kontulani sõnul on meeste ja naiste seksisoov väga erinev. Kontulani rääkis, et soomlased on hakanud armatsema harvem kui 1970. aastatel. Professor arvab, et üks põhjus võib olla tänapäeval üha sagedasem ajanappus, kuid põhjalikemate järelduste tegemiseks tuleks seda teemat veelgi uurida.

Keskmisest enam soovivad seksi noored inimesed, kuid kasvamas on ka pensioniealiste soov vahekorras olla. Üksikud soomlased seksivad harvemini kui nende paarisuhtes olevad kaasmaalased.

Soomlased, kes on suguühtes vähemalt korra nädalas, on oma seksuaaleluga rahul, samas kui vähema seksiga tavaliselt rahule ei jääda. Kontulani sõnul elab seksipuuduses ligikaudu iga teine soome mees ja iga viies soomlanna.

Uuring näitab ka, et kahekümnendates aastates naised soovivad sagedamini sama palju seksi kui nende partnerid, kuid need paarisuhted ei kesta tavaliselt kauem kui mõned aastad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles