Annetajad kinkisid terviserikkega vastsündinutele hädavajaliku aparaadi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja uus ajumonitor.
Pelgulinna sünnitusmaja uus ajumonitor. Foto: Maksim Toome

Pelgulinna sünnitusmaja sai tänu heategevuskampaaniale  ajumonitori, millega saab intensiivravi osakonnas jälgida terviserikkega vastsündinute ajutegevust ja ajufunktsioonide võimalikke kõrvalekaldeid.

«Amplituud EEG on aparaat, mille abil saame kindlamalt diagnoosida vastsündinu krambisündroomi - kahtlusel vastsündinu krampidele saab selle aparaadiga diagnoosi kinnitada või ümber lükata. Samuti  nende vastsündinute puhul, kellel on sünnil olnud hapnikupuudus, on võimalik hinnata aju aktiivsust ja otsustada vahetus sünnijärgses perioodis edasise ravitaktika ja täiendavate uuringute vajaduse üle,» ütles Pelgulinna sünnitusmaja lasteosakonna juhataja dr Pille Saik.

 Ka enneaegsete laste ja rasket sepsist põdevate laste puhul võib EEG uuring olla informatiivne.

Ajumonitor maksis 20 600 eurot, millest 4000 eurot koguti telefoniannetustena ning 14 500 detsembris toimunud Colonna aastalõpugalal. Ülejäänud summaga toetas Colonna Kinnisvara.

 «Oleme väga tänulikud Colonna Kinnisvarale ja kõigile teistele annetajatele, kelle abil kallis aparaat sünnitusmajja jõuab. Amplituud EEG on ülivajalik seade, mida Pelgulinna sünnitusmajal seni polnud ja nüüd on see personalile suureks abiks,» sõnas Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi nõukogu liige Eeva Kauba.

 Varasematel aastatel on aastalõpukampaania abil Pelgulinna sünnitusmajja ostetud uus kuvöös ning renoveeritud kaks peretuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles