Tutvustati levinud ollust, mis teeb tervisele head

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimuda alandab vererõhku ja on hea ka liigestele ja nahale.
Ravimuda alandab vererõhku ja on hea ka liigestele ja nahale. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui eilse ülemaailmse tervisepäeva peamine teema oli sel aasta diabeet, siis Kuressaares pöörati tähelepanu südame tervisele.

Eesti Õdede Liidu Saaremaa piirkondliku ühenduse ja Saare maavalitsuse korraldatud südametervise päeval Kuressaare kultuurikeskuses võis iga külastaja lasta mõõta oma tervisenäitajaid – vererõhku, pulsisagedust, kehamassi indeksit ja keha rasvasisaldust –, saada tervisenõu ning kuulata loenguid südametervisest, vitamiinidest ja veest ning tutvuda tervisele kasulike loodustoodetega, kirjutab Saarte Hääl.

Ühe fuajees asuva laua taga istusid taastusarst Marje Kuningas ja liikumisraviga tegelev Tiiu Tulk, nende ees purgitäis hallikasmusta muda. «See on Suurlahe muda, siitsamast Saaremaalt,» ütles dr Kuningas, kelle sõnul on Saaremaa spaas kasutatav muda näiteks hea nii naha- kui ka liigesehaiguste korral ning see langetab ka vererõhku. Tiiu Tulgi sõnul lusikatäie-paari muda pealemäärimisest siiski ei piisa: «Peab ikka meile kohale tulema ja mudavanni võtma,» ütles Tulk. Naised lisasid, et sedasama Suurlahe muda kasutatakse ka spaas tehtavates iluprotseduurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles