Ukrainlasest naistearst lahkub Hiiumaalt (17)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ukrainlasest naistearst Dmytro Kovalenko.
Pildil ukrainlasest naistearst Dmytro Kovalenko. Foto: Tairo Lutter

Ukrainast pärit naistearst lahkub pärast neljakuist tööd Hiiumaa haiglast, sest tema ei kohanenud Hiiumaal ning hiidlased ei kohanenud temaga. Hiiu naisi ravivad edasi saarel külakorda käivad tohtrid.

Kui jõulude ajal saabus Hiiumaale uus naistearst, kümneaastase staažiga ukrainlane Dmytro Kovalenko otse Zaporižžjast, kirjutas kohalik ajaleht temast kui jõulukingist Hiiu naistele. Sügisel oli aastakümneid Hiiumaal töötanud naistearst pensionile jäänud ning tema asemele Eestist uut püsivalt saarel elada tahtvat tohtrit ei leitud.

Algus oli paljutõotav. Ka Postimees käis jaanuaris Hiiumaa haiglas uurimas, kuidas elu pärast kauaaegse naistearsti pensionile jäämist ning Ukrainast tulnud günekoloogi tööle asumist läheb.

Päris kõik hiiu naised, kes naistearsti abi vajasid, ei olnud ukrainlase juures käima hakanud. Kui juba aastaid kord kuus nädala jagu päevi Hiiumaal naisi ravimas käinud Ena Volmeri vastuvõtuajad olid pungil täis, siis ukrainlase Dmytro Kovalenko vastuvõtud jäid tühjemaks. Põhjuseks kindlasti võõristus võõra, pealegi meesarsti suhtes, aga ka keeleprobleem – noored naised vene keelt ei oska ja kõigile ei sobinud arstiga suhtlemine ämmaemandaist tõlkide abil. Siiski oli aga algus pigem paljutõotav, noor arst hakkas ka eesti keele eratunde võtma ning kasutas juba üksikuid eestikeelseid väljendeid.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles