Tartu loob eeldused uute tervisekeskuste rajamiseks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus algatas kaks detailplaneeringut, mis aitavad kaasa uute tervisekeskuste rajamisele.
Tartu linnavalitsus algatas kaks detailplaneeringut, mis aitavad kaasa uute tervisekeskuste rajamisele. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu algatas kaks detailplaneeringut, mis annavad võimaluse uute tervisekeskuste ehitamiseks linnale kuuluvatele kinnistutele kesklinnas ja Annelinnas.

Ühtlasi anti põhimõtteline nõusolek seada hoonestusõigus keskuste rajamise toetusmeetmest rahastuse saanud taotlejate kasuks, teatas Tartu linnavolikogu.

Eestis on kavas Euroopa Liidu toel rajada või kaasajastada 35 esmatasandi tervisekeskust. Toetust võivad taotleda kohalikud omavalitsused või üldarstiabi, eriarstiabi ja iseseisva statsionaarse õendusabi teenuse osutajad. Tartus on plaanis rajada kaks uut keskust, üks kesklinna Raatuse ärikeskuse vastas asuvale krundile ja teine Annelinna Mõisavahe tänava lõppu.

Tartu linn ise toetust ei taotle, küll soovitakse toetuse võimalikele saajatele luua eeldused tervisekeskuste ehitamiseks. Selleks algatas volikogu Fortuuna, Põigu ja Raatuse tänava ja Narva maantee vahelise kvartali detailplaneeringu ning Mõisavahe tänav 34b krundi detailplaneeringu eesmärgiga leida mõlemale alale terviklahendus tervisekeskuse ehitamiseks.

Samuti andis volikogu põhimõttelise nõusoleku seada kinnistutele 50 aastase tähtajaga hoonestusõigus toetusmeetmest rahastuse saanud taotlejate kasuks.

Hoonestusõigusega koormatava maa täpne suurus selgub pärast detailplaneeringute kehtestamist.

Hoonestusõiguse tasu on viis protsenti ärimaa maksustamishinnast, kesklinna kinnistutel 2,71 eurot ruutmeetri kohta aastas, Mõisavahes 0,64 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles