Arstitudengid korraldavad Tallinnas ja Tartus tervisepäeva

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskustes saab mõõta veresuhkrut.
Kaubanduskeskustes saab mõõta veresuhkrut. Foto: Mihkel Maripuu

23. aprillil 2016 korraldab Eesti arstiteadusüliõpilaste selts koostöös teiste tervist edendavate organisatsioonidega Tallinna ülemiste keskuses ja Tartu Lõunakeskuses tervisepäeva.

Tervisenäitajaid on selleks üles seatud tervisepunktis võimalik kõigil huvilistel kell 12.00 kuni 16.00 mõõta lasta kõigil huvilistel, teatas Eesti arsiteadusüliõpilaste selts. Mõõtma saab minna vererõhku, veresuhkrut ja kolesterooli taset ning keha rasvaprotsenti. Kui väärtused ei ole normis, siis saab ka teavet selle kohta, mida parema tervise saavutamiseks teha. Üritusega soovitakse tuua tähelepanu tervisenäitajatele, mida on lihtne jälgida, ja panna inimesi mõtlema sellele, mis seisab nende näitude taga.

«Diabeet, kõrgvererõhktõbi ja rasvumine on arenenud riikides olulisteks probleemideks. Enamikel juhtudel on nimetatud haiguste teke aga ennetatav ja õigeaegsel sekkumisel on võimalik nende progresseerumisest tingitud tervisekahjustusi suures osas vältida,» kommenteeris tervisepäeva peakorraldaja Liis Kibuspuu.

Klassikaliste tervisenäitajate mõõtmine ei ole aeganõudev, kuid tavainimese jaoks jääb see tihti üsna kättesaamatuks. Tervisepäev annab inimestele võimaluse saada oma tervise asjakohast teavet kohta arsti juurde minemata. «Mõõtmistele on oodatud igas vanuses inimesed. Tervislikke eluviise on oluline juurutada juba lapseeas ning säärastest skriinimistest võib olla kasu nii vanadele kui noortele,» lisas Kibuspuu.

Tervisepäev on osa Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi teemakuude programmist, mille raames on aprill kuulutatud Eesti tervise kuuks. Arstiteadusüliõpilaste seltsi tegevuse kõige suurem eesmärk on samuti üllas. Tulevased tohtrid soovivad  teha Eesti inimestest maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles