Kahe ravimi ostmine läheb peagi keeruliseks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põletikuravim Zinacef võib tükiks ajaks apteegiriiulitelt kaduda.
Põletikuravim Zinacef võib tükiks ajaks apteegiriiulitelt kaduda. Foto: Martin Poole/picture alliance/moodboard/Scanpix

Lähitulevikus ei pruugi apteegiriiulitelt leida kahte ravimit. Üks neist aitab maohaavandite ja teine põletike vastu.

Müügiloa hoidjad on teada andnud ravimi Zantac 25 mg/ml süstelahus/infusioonilahuse kontsentraadi ja ravimi Zinacef 750 mg süste- või infusioonilahuse pulbri tarneraskustest.

Zanateci toimeaine on ranitidiin ja seda kasutatakse mao- ja kaksteistsõrmikuhaavandite raviks ning nende haiguste ennetamiseks. Ravim võib apteekidest müügilt kaduda mai lõpuni. Hetkel on mõningane varu ravimit veel hulgimüügis olemas ja saadaval on ka samas kontsentratsioonis sama toimeainet sisaldav Arnetin 25 mg/ml süste- või infusioonilahus.

Zinacefi toimeaine on tsefuroksiim, mis aitab paljude erinevate põletike korral, mida põhjustavad mikroorganismid. Näiteks kasutatakse Zinacefi ägeda ja kroonilise keskkõrva- ja kopsupõletiku ning nina kõrvalkoobaste põletiku raviks. Praegu on väike varu Zinacefi lahust hulgimüügis veel olemas, kuid seda, kui kauaks ravim müügilt kaduda võib, ei ole veel teada. Muretsemiseks ei ole siiski põhjust, sest müügile jäävad kaks samas ravimvormis ja sama toimeaine sisaldusega süstelahuse pulbrit: Cefuroxime MIP ja Axetine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles