«Radar»: isehakanud ravitseja meelitab patsiente arstiabist loobuma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End ravitsejaks nimetav Ain Rammu viimas läbi raviseanssi vähki põdeva patsiendi juures.
End ravitsejaks nimetav Ain Rammu viimas läbi raviseanssi vähki põdeva patsiendi juures. Foto: Kanal 2 / Radar

Mis ühendab väikelapse surma Tartus, noore ema surma Tallinnas ning veel mitme inimese meditsiiniabist loobumist? Selleks on isehakanud ravitseja Ain Rammu, kes väidab endal olevat võime inimesi tervendada.

Rammu keelituste kohaselt on mitmed raskesti haiged inimesed loobunud meditsiinilisest abist, lisaks on osad tema patsientidest tänaseks surnud, vahendab telesaade «Radar».

Veel kaks aastat tagasi töötas Rammu ehitajana. Tal diagnoositi 2013. aastal Wilsoni tõbi,  mis on kaasasündinud ainevahetuse häire. Pärast enda terveksravimist avastas ta enda juures tervendavad võimed. Nüüd ta käibki ja reklaamib ennast haigete hulgas ning väidab, et suudab ravida kõiki haigusi, sealhulgas vähki.

Rammul on patsiente üle Eesti. «Tavalised päevad on kuni 700 km päevas. Tööpäeva pikkus on 16-18 tundi. Esimene seanss on mul 100 eurot. Ma võtan natuke bensiiniraha ja söögiraha (15-30 eurot). Eneseusk ja enesearmastus on põhiline, mis tuleb üles leida ja seda ma aitan inimestel teha,» rääkis Rammu «Radarile». Tema väitel ei ole olemas ühtegi haigust, mida pole võimalik ravida.

Radari meeskond käis uurimas, kes on need ligi sada raskelt haiget patsienti, kes usaldavad meest, kellel pole mingit meditsiinilist haridust ning millised tagajärjed sellel usaldusel on.

Üks, kes Rammu poole pöördus, oli kahe lapse ema Carol, kellel diagnoositi 2015. aastal äge lümfoidne leukeemia. See on kiiresti progresseeruv pahaloomuline kasvaja, mida tuntakse ka verevähi nime all. Tänaseks on Carol surnud.

2015. aasta suvel oli Caroli tervis parem ning ta sai haiglast koju. Sügisel aga tuli arstilt kõne - Carol peab minema taas haiglasse, kuna vähk oli 40 protsendi ulatuses tagasi tulnud. Sel ajal rääkis Caroli sõbranna Triinu ühele oma tuttavale haigest sõbrannast - see tuttav oli Rammu, kes võttis kohe Caroliga ühendust ja soovis teda aidata.

«Kui sa oled nii raskesse olukorda viidud, siis haarad igast õlekõrrest kinni,» ütles Caroli ema Hiie Tamm. Nii tuligi Rammu Caroli juurde koos oma äripartneri Sven Kabaneniga.

Algul tundus Tammele, et nad on toredad inimesed ja tahavad head. Esimesel kohtumisel ütles Rammu, et raha pärast pole vaja muretseda - kui terveks saad, maksad 1100 eurot. Ja Sven nõudis pulbrite eest sada eurot,» meenutas ta.

See, mille eest Kabanen 100 eurot nõudis, oli omaalgatuslikult toodud kast pulbritega, mida Carol sööma oleks pidanud. Seal oli nii toidulisandeid kui ka MMS nime all tuntud nn imeravim. Narkootilise aine omamise eest süüdi mõistetud Kabaneni tavapärane taktika on see, et pulbrid tuuakse kohale ilma eelneva kokkuleppeta ning nende eest küsitakse raha.

Rammu käis Caroli juures mitmel korral seansse tegemas ja oma energiatega ravimas. Samuti püüdis naine süüa pulbreid, mida Kabanen ja Rammu olid toonud.

«Pulbrid olid sellised rohelised ja koledad. Carol mõnel korral mõnda pulbrit sealt võttis, aga need olid päris õudsed, ega need ei maitsenud ka väga,» rääkis Caroli ema.

Samuti olid Rammu ja Kabanen huvitatud Caroli korterist, mis asus Stockmanni vastas. «Nad rääkisid, et äkki Ain saab Sveniga elama minna sellesse korterisse, et see oleks ühtlasi tasuks Caroli ravimise eest,» ütles Tamm.

Rammu ravimeetodid jahmatasid perekonda. Rammu käskis Tammel tütar haiglast minema viia. Veel paar päeva enne Caroli surma saatis Rammu tema emale erinevaid sõnumeid, lubades Caroli koomast välja tuua ning nimetas tema meditsiinilist ravi mürkideks.

Rammul on kliente saja ringis, paljud neist vähihaiged. Kahe aasta jooksul, mis Rammu on ravitsemisega tegelenud, on 8 tema klienti surnud. «Jah, ma julgen tunnistada, et inimesi on läinud,» sõnas Rammu.

Radar käis Rammuga ka Haapsalus, kus ravitseja tegi seanssi ühele oma kliendile - Ene Merendile. Merendil on diagnoositud pahaloomuline kasvaja - Hodgkini lümfoom. Ta luges Rammust ajakirjast Tervendaja ning on kindel, et ta saab tema abiga terveks.

«Hodgkini lümfoom on tõsine edulugu hematoloogias ja onko-hematoloogias. Tõenäosus tervistuda on ligi 90 protsenti. Ravimata Hodgkini lümfoom on ühemõtteliselt fataalne,» rääkis Merendi raviarst dr Iige Viigimaa. Ta andis mõista, et kui Merendi jätkab Rammu seanssidega, siis ta sureb.

Vaata lähemalt allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles