Paljud lapsed haigestusid viirusnakkustesse

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole viirustesse nakatunutest olid lapsed.
Üle poole viirustesse nakatunutest olid lapsed. Foto: Jeremy Maude/picture alliance/moodboard/Scanpix

Eelmisel pöördus hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3161 inimest, ligi 51 protsenti haigestunutest olid lapsed. 

Kuigi kevad on sundinud ülemiste hingamisteede viirusnakkused ja gripi pisut taanduma, jäi eelmisel nädalal üle-eelmisega võrreldes gripilaadsetesse haigustesse rohkem inimesi kõigist vanuserühmadest, teatas terviseamet oma kodulehel. Kui eakamad inimesed nakatusid senisest enam ka grippi, siis väike- ja koolilapsed haigestusid eelkõige RS- ja paragripiviiruste tõttu. Gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal langes 20 protsendini.

Hooaja algusest on gripi tõttu haiglaravi vajanud 913 patsienti. Viimase kolme nädala jooksul on üle poolte hospitaliseeritutest olnud vanemaealised patsiendid. Uusi andmeid gripi tõttu intensiivravi vajanud inimeste kohta terviseametini ei jõudnud. Alates jaanuarist on vajanud gripi tõttu intensiivravi 64 riskirühmadesse kuulunud inimest. Terviseametile teadaolevatel andmetel on surnud hooajal 20 inimest, kõik kuulusid riskirühmadesse.

Grippi haigestumise intensiivsust võib hinnata madalaks, kuid geograafilist levikut jätkuvalt laialdaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles