Amet selgitab: kes peaksid käsimüügiravimeid võttes ettevaatlikud olema (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi käsimüügiravimid on mõeldud kergemate haigusnähtude (palavik, valu, nohu jne)  leevendamiseks ja neid võib võtta ilma arsti järelevalveta, ei pruugi need alati sobida.

Käsimüügiravimeid ostes tasub paluda apteekri abi eelkõige inimestel, kellel on maksa- või neeruhaigus, südameveresoonkonna haigus või diabeet, teatas ravimiamet oma kodulehel. Lisaks tasub nõu küsida, kui võtate ka teisi ravimeid, sest kõik rohud ei sobi omavahel kokku. Hea oleks uurida ravimite kohta ka sel juhul, kui olete ülitundlik paljude ainete suhtes, planeerite lapsesaamist, olete lapseootel või toidate last rinnaga. Apteekriga tasuks nõu pidada ka sel juhul, kui ostate ravimit lapsele või eakale inimesele.

Koju riiulinurka pikaks ajaks seisma jäänud ravimi puhul tasub kindlasti kontrollida selle pakendilt, et ravim oleks veel kõlblik ning mälu värskendamiseks tasub üle lugeda ka pakendi infoleht, kus selgitatakse näiteks võimalikke kõrvaltoimeid või seda, kui kaua ravimit võtta tuleks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles