Mida ütleb väsimus tervise kohta?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsinud inimesed annavad kiusatusele palju tõenäolisemalt järele.
Väsinud inimesed annavad kiusatusele palju tõenäolisemalt järele. Foto: SCANPIX

Kuigi väsimus pole haigus, annab keha sellega signaali, mille ignoreerimine võib viia haiguseni.

Tervislik ja aktiivne eluviis on parim rohi väsimuse vastu, leidis Tallinna ülikooli ühiskonnateaduste instituudi sotsiaaltervishoiu professor Merike Sisak, kirjutab ERR Novaator.

Sisak tõi välja, et iga inimese ja kogu rahva tervis muutub paremaks sellest päevast, kui inimene mõistab enda vastutust terve olemise eest. «Seni, kuni on levinud hoiak – teen, mida tahan, söön ja joon, mida tahan, liigun nii palju (loe: vähe), kui tahan; arstid, haigekassa ja ravimid on selleks, et korda teha seda, mida mina ise olen oma mõtlemise ja käitumisega ära rikkunud – on meie rahva tervis halb,» rääkis TLÜ sotsiaaltervishoiu professor.

Sisak juhib tähelepanu elustiili olulisusele – uni, liikumine, söömine, joomine ja teadlik kohalolek hetkes on see, millest sõltub inimese kehaline ja vaimne vorm ja väiksed igapäevased käitumisvalikud, mis hoiavad elu tasakaalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles