Liikumispuudega inimesed saavad nüüd Tartus paremini liikuda

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saavad liikumispuudega inimesed Tartu ülikooli loodusloomuuseumis lihtsamini liikuda.
Nüüd saavad liikumispuudega inimesed Tartu ülikooli loodusloomuuseumis lihtsamini liikuda. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Eesti liikumispuudega inimeste liit tunnustab Tartu ülikooli loodusmuuseumi liikumisraskustega inimestele ligipääsu loomise eest. Tiitel «Universaalse disaini hea teostaja» antakse üle täna, 29. aprillil toimuval tänuüritusel «Aasta tegu».

Eesti liikumispuudega inimeste liidu tegevjuhi Auli Lõokese sõnul saavad Tartu ülikooli loodusmuuseumi uut püsinäitust nüüd nautida liikumisraskustega inimesed üle Eesti, teatas Tartu ülikool. «Selle teevad võimalikuks Vanemuise 46 majja paigutatud liftid, trepitõstukid, peasissekäigu ees olev eeskujulik kaldtee. Lisaks saavad puudega inimesed ja nende saatjad külastada muuseumi erakordselt soodsatel tingimustel,» selgitas Lõoke.

«Liikumispuuetega inimestele ligipääsu loomine oli loodusmuuseumi uuendamise ajal selgelt teadvustatud eesmärk. Meil on väga hea meel, et inimesed, kellele mõtlesime, on seda märganud ja heaks kiitnud,» rõõmustas Tartu ülikooli loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi.

Tartu ülikooli loodusmuuseum paikneb õppehoones ning ligipääsu parandamisele panustati lisaks loodusmuuseumi ekspositsiooni ja õpikeskkonna uuendamise projektist ka üliõpilastele  ligipääsu parandamise projektist. Mõlemat projekti rahastas Euroopa Liidu regionaalarengu fond.

Tänuüritusel «Aasta tegu» tunnustatakse üksikisikuid, asutusi ja organisatsioone, kes on liikumispuudega inimesi toetanud sõna või teoga 2015. aastal või pikema aja jooksul. Tegemist on traditsioonilise üritusega, mis toimub tänavu juba viieteistkümnendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles