Vanus 65 pluss, kiirus 65 miinus (11)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Paljud nooremad autojuhid on ilmselt pahandanud maanteel 60-kilomeetrise tunnikiirusega sõitvate ja enda sabas kolonne tekitavate pensionäride peale, ent samas ei tohiks unustada, et eakas juht sõidabki talle kohase tempoga.

Jah, ta võiks võtta vahepeal rohkem teeserva ja lasta kolonni mööda. Aga kui vanainimene sõidaks kiiremini, oleks ta endale ja teistele ohtlikum. Teisalt pole kellelgi õigust nõuda pensionärilt sõiduõigusest ja sellega kaasnevast vabadusest loobumist. Perearstid kirjutavad juba praegu 65-aastastele ja vanematele tervisetõendeid välja kümne asemel viieks aastaks. Kui arst leiab, et vanur võib muutuda liikluses tõsiseks riskiks, on tal õigus tõendi andmisest ka keelduda.

Ehkki liiklusõnnetuste statistikas teevad endiselt ilma noored mehed, kasvab paraku aasta-aastalt liikluses viga saanud eakate juhtide hulk. Pensioniealiste osakaal riigis ju suureneb.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles