Arste peletab maakonnahaiglatest haigete nappus

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid liidu peasekretär Katrin Rehemaa
Arstid liidu peasekretär Katrin Rehemaa Foto: Toomas Huik

Kuigi arstide liit on tauninud eriarstiabi koondumist suurtesse haiglatesse, tunnistavad ka meedikud ise, et paljude erialade puhul pole pisemas kohas piisavalt patsiente.

«Väiksemates maakonnahaiglates ei ole neuroloogile täiskoormusega rakendust ja ambulatoorseid visiite võib olla suhteliselt vähe, kusjuures nende hulgast moodustavad suure osa luu-lihaskonna ja liigesehaigustega patsiendid, mitte neuroloogilised haiged,» rääkis neuroloogide ja neurokirurgide seltsi president Pille Taba.

«Neuroloogi puudumine maakonnahaiglas tähendaks küll neuroloogilise abi kättesaadavuse vähenemist konkreetse maakonna elanikele, kuid teisalt kõrgemat kvaliteeti keskustes,» lisas ta.

Taba sõnul on noortele arstidele väga tähtis see, et nad näeksid piisavalt kesknärvisüsteemi haigustega patsiente, mistõttu on neil oskuste säilitamiseks ja parandamiseks tarvis täiskoormusega tööd. Nii eelistavadki noored arstid tavaliselt tööle minna regionaal- ja keskhaiglatesse, kus on enam patsiente ja paremad võimalused end täiendada. Kui noored neuroloogid maale tööle lähevad, siis eelkõige suurematesse haiglatesse. Väiksemates haiglates on seevastu järelkasvuga probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles