Puugivaktsiini hind sõltub süstijast

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täissöönud puuk.
Täissöönud puuk. Foto: Erik Prozes

Nagu paljude asjade puhul, tasub ka enne vaktsineerima minekut teha pisut kodutööd, sest isegi ühes linnas võib puugivaktsiini doosi hind erineda peaaegu poole võrra.

Kõige odavamalt saab end puukentsefaliidi vastu vaktsineerida lasta Tartus, samas kui Tallinnas võib vaktsineerimine maksta koguni kolmandiku võrra rohkem.

Täiskasvanute vaktsiin on enamikus kohtades kallim. Seejuures ei ole tegemist lastele ea tõttu tehtava allahindlusega. Apteekrite sõnul on põhjus selles, et täiskasvanute vaktsiin on kangem.

Sellegipoolest saadakse igas paigas sõnast «laps» isemoodi aru ja 18-aastaseks saamisega ei ole siin kuigi palju pistmist. Mitu perearstikeskust peab puukentsefaliidi vastu vaktsineerimisel lasteks 1–15-aastaseid ja Ida-Tallinna keskhaiglas saavad soodushinnaga vaktsiini vaid kuni 12-aastased lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles