Arstitudengid kutsuvad üles homofoobia vastu võitlema (28)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conchita Wurst on saanud transseksuaalsete inimeste sümboliks.
Conchita Wurst on saanud transseksuaalsete inimeste sümboliks. Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/Scanpix

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts on käivitanud kampaania «Love», et tähistada rahvusvahelist homo-, trans- ja bifoobia vastast päeva.

Rahvusvaheline homo-, trans- ja bifoobia vastane päev toimub igal aastal 17. mail, teatas Eesti arstiteadusüliõpilaste selts. Samal päeval 1990.aastal eemaldas maailma terviseorganisatsioon homoseksuaalsuse rahvusvahelisest haiguste registrist. 17. mai on sümboolne päev, meenutades tõrjutust ja sildistamist, mida LGBTQI kogukond ehk homo-, trans- ja biseksuaalsed inimesed on läbi ajaloo pidanud taluma.

 «Love» (inglise keeles armastus) kampaania saadab sõnumi, et LGBTQI kogukond on tänapäevase ühiskonna täisväärtuslik osa ning väärib armastust sama palju kui kõik teised. Kampaaniat tähistatakse juba viiendat aastat ja tänaseks on see laialdaselt levinud ka väljaspool Eestit.

«Kampaania sõnum on, et näen inimest tema seksuaalsuse taga. Sellega tahame öelda, et inimest tuleks võtta sellisena nagu ta on, hoolimata tema seksuaalsusest, ja austades tema individuaalsust. Kampaaniaga liitujad jagavad seda sõnumit," kommenteeris ettevõtmist Eesti arstiüliõpilaste seltsi seksuaaltervise töögrupi juht Eeva Protas.

«Love» kampaaniaga liitumiseks tuleb minna kampaania kodulehele ja laadida üles oma pilt, vajutades nuppu upload photo. Kui pilt on töödeldud, tuleb see alla laadida ning seejärel Facebookis profiilipildiks seada või muud moodi kasutusele võtta. Soovituslik on kutsuda ka sõpru kampaaniaga liituma.

Eesti arstiteadusüliõpilaste selts on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb visiooniga, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles