Viirusnakkustesse haigestus tunduvalt vähem inimesi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nohu, köha ja muid tülikaid sümptomeid tekitavad viirused on taandumas.
Nohu, köha ja muid tülikaid sümptomeid tekitavad viirused on taandumas. Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädalal langes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine 15 protsendi võrra. Arstide poole pöördus 2358 inimest, neist üle poole olid lapsed.

Grippi haigestumise intensiivsust võib praegu lugeda madalaks ja gripi geograafilist levikut kohalikuks, kirjutab terviseamet oma kodulehel.

Gripihooaja lõpust veel rääkida ei saa, kuna laboratoorselt kinnitatakse iganädalaselt uusi gripijuhte ning e-tervise infosüsteemi andmetel vajab ka praegu igal nädalal keskmiselt 12 inimest haiglaravi raskekujulise gripi või gripijärgsete tüsistuste tõttu.

Gripiviiruste osakaal kõigist Eestis ringlevatest viirustest on langemas: laboratoorse kinnituse said viis A ja seitse B gripiviirust.

Haiglaravi vajavate inimeste arv püsis jätkuvalt kõrgel tasemel.  E-tervise täpsustatud andmetel on hooaja algusest haiglaravil viibinud 970 patsienti. Haiglaravi vajasid  peamiselt vanemaealised ja tööealised patsiendid.

Foto: Terviseamet

Praegu Eestis ringlevad haigustekitajad. Allikas: terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles