Elektriallergia kohta napib reaalseid tõendeid (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriallergiast annab märku sagedane peavalu.
Elektriallergiast annab märku sagedane peavalu. Foto: Liis Treimann

Ärevus, peavalu, unehäired, uimasus – elektroülitundlikkuse sümptomite nimekiri võiks veelgi jätkuda, kuid samas napib tõendeid elektromagnetväljade ja halva enesetunde sidumiseks.

«Seni ei ole suudetud tõestada, et selline nähtus üldse esineb. Näiteks tehakse katseid selliselt, et inimene paigaldatakse teatud ruumi ja ta peab vajutama vajutama nupule, millal on elektromagnetlained sisse lülitatud ja kuna välja lülitatud. On selgunud, et ei ole ühtegi sellist inimest leitud, kes suudaks seda avastada või tunnetada,» märkis terviseameti peaspetsialist Margus Mihkelsoo «Pealtnägijas».

TTÜ biomeditsiinitehnika instituudi vanemteaduri Hiie Hinrikuse sõnul on mobiiltelefonide elektromagnetkiirguse mõju ajutegevusele küll olemas ja tekitab alkoholitarbimisega sarnase efekti - täpsemalt tõusevad signaalis kõrgemad sagedused, nn beeta-lained. Selle ulatus on aga sedavõrd väike, et inimesed ise seda ei taju.

Vaata videot ning loe refereeritud artiklit täismahus ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles