Riik moodustas elundite siirdamist koordneeriva nõukogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeru siirdamine.
Neeru siirdamine. Foto: AP / Scanpix

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski andis neljapäeval välja käskkirja, millega moodustas rakkude, kudede ja elundite hankimise, käitlemise ja siirdamise poliitika paremaks kujundamiseks siirdamisnõukogu.

Siirdamisnõukogu peab tegema ettepanekud rakkude, kudede ja elundite hankimise, käitlemise ja siirdamise riikliku vajaduse kindlaksmääramiseks, ajakohastamiseks ning rahastamiseks.

Nõukogu ülesannete hulku kuulub ka doonorlusteadlikkuse edendamine ning tal on õigus anda eksperdihinnanguid ja soovitusi elundite hankimise, käitlemise ja siirdamise korraldamiseks.

Nõukogul on õigus saada sotsiaalministeeriumilt ja teistelt valitsusasutustelt vajalikku teavet elundite hankimise, käitlemise ja siirdamise probleemide lahendamiseks ning kaasata siirdamise probleemide lahendamisse teiste valitsusasutuste spetsialiste.

Nõukogusse kuuluvad Tartu Ülikooli kliinikumi, sotsiaalministeeriumi, haigekassa, kudede ja organite transplantatsiooni ühingu, terviseameti, puuetega inimeste koja ja haiglate esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles