Arst: talvisi vigastusi saab vältida

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Tüüpilisi talvisi vigastusi aitavad vältida ettevaatus ja sobiv varustus, rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse ülemarst-juhataja Vassili Novak.

Novak rääkis intervjuus ETV saatele «Ringvaade», et kõige rohkem on sel aastal, nagu tavaliselt, olnud libedaga kukkumise tagajärjel trauma saanud patsiente, vahendas ERR Uudised.

Arst soovitas eakatel libedaga pigem koju jääda ja noortel kanda paksu mütsi, sobivaid jalanõusid, hoida käed taskust väljas ja mitte kiirustada.

Erandlik on tema sõnul tänavu lume puhastamisel katuselt allakukkunute suur arv, kellest enamik on õnnelikul kombel pääsenud kergemate vigastustega.

Kõige raskemad juhtumid on Novaki sõnul põhjustatud jääkamaka pähekukkumisest. Näiteks 9. detsembri õhtul Tallinna vanalinnas Pikal tänaval katuselt kukkunud jääkamakast koljumurru saanud noor mees Peterburist on endiselt üliraskes seisundis ning tema elu on ohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles