Maailma esimene diabeetikutest meeskond osaleb profiratturite võistlusel

Heilika Leinus
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour of Estonia 2015.
Tour of Estonia 2015. Foto: Margus Ansu

Maailma esimene ainult diabeetikutest koosnev professionaalne jalgrattameeskond osaleb Tour of Estonia 2016 võistlustel.

Tuurist osa võttev jalgrattameeskond on maailma esimene ainult esimest tüüpi diabeetikutest koosnev professionaalne võistkond, mis eliitmeeskonnana kuulub Team Novo Nordisk koosseisu, teatas Novo Nordisk.

Team Novo Nordiski sportlased on kõik diabeetikud, kes tegelevad rattaspordi, triatloni ja jooksmisega. Kokku on meeskonnas peaaegu 100 sportlast, kes osalevad aastas rohkem kui 500 võistlusel. Meeskonna kooseisu kuuluva grupid noortemeeskonnast, kuni professionaalse rattameeskonnani välja. Selle spordimeeskonna missioon on innustada, harida ja julgustada kõiki diabeetikuid.

Team Novo Nordisk meeste professionaalsesse rattatiimi, kes osaleb Tour of Estonia’l, kuuluvad 2016. aastal järgmised liikmed: Andrea Peron (Itaalia), Charles Planet (Prantsusmaa), Chris Williams (Austraalia), Corentin Cherhal (Prantsusmaa), Javier Megias (Hispaania), Joonas Henttala (Soome), Martijn Verschoor (Holland), Nicolas Lefrancois (Prantsusmaa), Scott Ambrose (Uus-Meremaa), Stephen Clancy (Iirimaa) ja Brian Kamstra (Holland).

Eelmisel aastal saavutas Team Novo Nordisk Tour of Estonia 2015 võistlustel meeskondlikus arvestuses teise koha ning üldises arvestuses saavutas Martijn Verschoor viienda koha. Käesoleva aasta tuuril võtavad ratturid mõõtu kahel päeval: 27. mail toimub traditsiooniline Tallinn-Tartu etapp ning tuuri üldvõitja selgitatakse välja 28. mail, kui Tartu linnaringidel peetakse finaaletapp Tartu GP.

Kõikidel huvilistel on võimalik jalgratturitega kohtuda. Chris Williams, Martijn Verschoor ja nende meeskonna arst dr Rafael Castol räägivad oma kogemustest, kuidas tipptasemel kontrollida nii oma haigust, kui ka saavutada häid sportlikke tulemusi. Jagatakse praktilisi nõuandeid ja vastatakse küsimustele. Kohtumine leiab aset 26. mail kell 19:15 Technopolis Ülemiste konverentsikeskuse (Lõõtsa 6, II korrus) Helsinki seminariruumis (sportlased räägivad inglise keeles).

Täna põeb diabeedi maailmas 415 miljonit inimest, mis prognoosi kohaselt kasvab 2040. aastaks 642 miljonile. Changing Diabetes® on Novo Nordiski ülemaailme missioon, mille eesmärk on parandada miljonite inimeste elu ja tervist, kes elavad koos diabeediga täna, ning ka nendel, kellel on risk haigestuda diabeeti homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles