Eesti meedikud said preemiad

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Talvik pälvis kliinikumi arengufondi 5000 eurose preemia.
Tiina Talvik pälvis kliinikumi arengufondi 5000 eurose preemia. Foto: Margus Ansu

Kolmapäevase Tartu ülikooli kliinikumi kevadkonverentsil anti üle Neinar Seli sihtkapitali teaduspublikatsioonide preemiad ja Tartu ülikooli kliinikumi arengufondi preemiad. Selgus ka ajakirjas «Eesti arst» ilmunud parim teadusartikkel.

Kliinikumi arengufond andis välja neli preemiat suurusega 5000, 1600 ja 650 eurot. 5000 eurose preemia sai emeriitprofessor Tiina Talvik, kelle töö tulemusena on lasteneuroloogia arenenud Eestis iseseisvaks meditsiinierialaks. Preemiaga tunnustatakse väljapaistvaid eesti arstiteadlasi, kes on andnud olulise panuse oma eriala arengusse, kaasa aidanud eesti tervishoiu üldisele arengule, selle maine tõstmisele üldsuse silmis, eesti inimese tervise parandamisse ning olnud ühiskonna aktiivne liige kodanikuna.

1600 eurose preemia parimale ajakirjas «Eesti Arst» ilmunud teadusartiklile pälvis artikkel «Kolorektaalvähi sõeluuringu kulutõhusus Eestis», mille autorid on Oliver Nahkur, Agnes Männik, Tiit Suuroja, Eva Juus, Triin Võrno, Rainer Reile ja Raul-Allan Kiivet. Artikkel ilmus Eesti Arsti 2015. aasta detsembri numbris.

1992. aastast ilmunud ajakirja Eesti Arst eesmärk on eestikeelse arstiteaduse arendamine. Eelmise kalendriaasta jooksul ajakirjas Eesti Arst ilmunud uurimusliku, ülevaate- või haigusjuhtu kirjeldava artikli eest põhiautorile antava preemiaga soovib kliinikum tunnustada ajakirjas ilmuvate artiklite autoreid ja toetada eestikeelset arstiteadust.

Parimaks arst-õppejõuks valiti Karin Keernik ja parimaks hambaarst-õppejõuks Andres Kotsar. Mõlemad said 650 eurosed preemiad.

Neinar Seli sihtkapitali meditsiini valdkonnast tunnustati preemiatega kliinikumi töötajaid, kes on avaldanud enim teaduspublikatsioone nii viimasel aastal kui viimasel viiel aastal. Viimase viie aasta teaduspublikatsioonide 4000 eurose preemia sai androloogiakeskuse juhataja Margus Punab ja aasta teaduspublikatsioonide 2000 eurose preemia lastekliiniku juhataja Vallo Tillmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles