Haukanõmm: arstide ja õdede töötingimused meenutavad sunnitööd (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Haukanõmm
Monika Haukanõmm Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna saadik ja riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Monika Haukanõmm toetab tervishoiutöötajate protesti ja kutsus valitsust üles lõpetama ebainimlikku töökoormust normina käsitlemisest.

«Riigikogu liikmete ööistungid on sääsepirin võrreldes vaimse ja füüsilise koormusega, mida talub öötööd tegev inimene, vastutades samal ajal teiste elu ja tervise eest.  Meditsiinis on ületunnid saanud normiks ja mitmes haiglas töötamine igapäevane ja -öine praktika, kuigi tegelikult ei ole see inimlik ega elujõuline. Läbipõlenud ega ka väsinud arst ja õde ei suuda patsienti kvaliteetselt aidata. Noored arstid pettuvad süsteemis kiiresti ja lahkuvad. See töökeskkond hakkab meenutama juba sunnitööd,» ütles Haukanõmm.

Vabaerakonna saadiku sõnul ei ole riigipühal töötamise eest lisatasu maksmisest loobumine ja ülemäärase valveaja kehtestamine praeguse palgataseme juures vastuvõetav. «Kui nii läheb, siis valitsuseliikmetel ja eriti töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovskil tuleb tõsiselt järele mõelda – nad on äkki unustanud, et ühiskond on elavate inimeste kooslus, kõigil on lähedased ja paljudel lapsed,» sõnas ta.

«Meie tervishoiusüsteem on kokku kukkumas. Kui valitsus ei suurenda järjepidevalt tervishoiutöötajate palgafondi, siis vähemalt töökeskkonda- ja korraldust tuleb sättida inimesest hoolides ja neid väärtustades. Suhtumine tervishoiutöötajatesse ei tohi olla nii ülbe, nagu kõlas sotsiaaldemokraat Marianne Mikko suust,» lisas Haukanõmm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles