Arstide padjaaktsioon sundis terviseministrit tegutsema

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikumi arstid tulid 31. mail padjaga tööle, et juhtida tähelepanu oma pikkadele tööaegadele.
Tartu ülikooli kliinikumi arstid tulid 31. mail padjaga tööle, et juhtida tähelepanu oma pikkadele tööaegadele. Foto: Sille Annuk

Tervishoiutöötajate «Padjaga tööle» aktsiooni tõttu otsustas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski peatada töölepingu seaduse muutmise, mis oleks tervishoiusektorile töö- ja puhkeaja nõuete järgimises kehtestatud erand.

Ossinovski sõnul on tervishoiutöötajatel seoses töö- ja puhkeajaga niigi piisavalt pingeid ning sotsiaalministeerium ei soovi tööandjate ja töötajate vahelisi läbirääkimisi veelgi teravamaks muuta, vahendas ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Ametiühingud on õigustatult viidanud, et kollektiivlepingus põhimõtteliselt on võimalik sarnaseid asju kokku leppida, et seda ei pea seaduse tasemel reguleerima ja kui nad suudavad nüüd selles lähikuudel kokku leppida, siis ma arvan, et see oleks kindlasti mõistlikum kui seaduse tasemel seda teha,» põhjendas Ossinovski.

Ta lisas, et vaadates praegu kehtivaid ja varasemaid kollektiivlepinguid, siis neid teemasid ei ole suudetud kokku leppida erinevatel põhjustel: tööandjad ei ole seda soovinud, vaated probleemi olemusele ja lahendustele on olnud liiga erinevad. Ossinovski sõnul ei saa riik  lihtsalt kõrvalt vaadata seaduse rikkumist, siis tuleb arutada, kuidas kehtivat regulatsiooni muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles