Ossinovski lubab tõbiseid bussidega suurtesse haiglatesse viia (4)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Kui eriarsti vastuvõttu maakonnahaiglas pole, tuleb maksumaksjate kulul käima panna haiglatevahelised patsiendibussid, mis viiksid haiged Tallinna ja Tartu suurhaiglatesse, leiab tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kes on ühtlasi haigekassa nõukogu esimees, arvates võiks haiglad patsendi transporti jagada, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Valga haigla eest sõidaks buss välja, viiks Tartu ülikooli kliinikumi, seal tehtaks patsientide vastuvõtud ära ja buss tooks nad tagasi,» kirjeldas Ossinovski võimalikku töörütmi.

Minister kinnitas, et taoline patsiendibussi kontseptsioon on muudeski riikides kasutusel ning tuleb kindlasti haiglavõrgu arengukava arutlusel ka Eestis jutuks.

Ossinovski sõnul peaks haiglabussi kinni maksma maksumaksja, aga kui kalliks see läheb ja kuidas näiteks keemiaravi vajavad maainimestest onkohaiged mitme ümberistumisega Tartu vahet käivad, pole seni keegi huvitunud, arvutamisest rääkimata.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles