Neid meditsiinilisi kõrgtehnoloogilisi seadmeid leidub Eestis kõige enam

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf.
Kompuutertomograaf. Foto: Elmo Riig / Sakala

Äsja avaldatud meditsiiniliste kõrgtehnoloogiliste seadmete 2015. aasta andmete põhjal on Eestis kõige rohkem kompuutertomograafe, mammograafe ja magnetresonansttomograafe.

2015. aasta lõpu seisuga on tervishoiuteenuse osutajate kasutuses 75 kõrgtehnoloogilist seadet, kirjutab tervise arengu instituut oma kodulehel. 65 neist on haiglavõrgu arengukava haiglates. Eriarstiabiasutustes on kasutusel 3 ja diagnostikaasutustes 6 kõrgtehnoloogilist seadet.

Samas rõhutab TAI, et alates 2015. aastast kogutakse andmeid uue metoodika järgi, meditsiinilised liitseadmed märgitakse ühekordselt vastavalt EUROSTAT-i juhistele. Näiteks gammakaamera-kompuutertomograaf (SPET+KT) loetakse gammakaameraks. Seega ei ole 2015. aasta andmed võrreldavad eelnevate aastatega. 2014. aastani märgiti liitseadmed mitmekordselt, vastavalt seadme funktsioonidele. Liitseadmed on Eestis kasutusel alates 2007. aastast.

Statistikaga saab lähemalt tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles