Väikehaigla vaevleb personalipuuduse käes

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla otsib meeskonda suurt hulka tervishoiutöötajaid.
Kuressaare haigla otsib meeskonda suurt hulka tervishoiutöötajaid. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Kuressaare haigla kodulehelt saab lugeda, et haigla otsib oma meeskonda tööle oftalmoloogi, gastroenteroloogi, psühhiaatrit, günekoloogi, sisearsti, õde erinevatesse üksustesse, füsioterapeuti, tegevusterapeuti ja hooldajat.

Nii haigla juhatuse liige Märt Kõlli kui ka personalijuht Lea Kalaus tõdesid, et kuigi kõik vajalik saab mandri tohtrite ja residentide abiga tehtud praegugi, on töötajaid juurde vaja, et erialaarstide ja teiste töötajate koormus oleks väiksem ja valveringid saaks kaetud, kirjutab Saarte Hääl.

Kõige suurem puudus on Kuressaare haiglas silmaarstist ehk oftalmoloogist, kellest on Kõlli sõnul nappus kogu Eestis, sest suur osa noortest spetsialistidest läheb tööle välismaale või jääb laste sünni tõttu koju. Silmamuredega inimesi võtavad nädalavahetuseti vastu mandri tohtrid ja gastroenteroloogi kohta täidavad praegu Kuresaares neli arsti, kes uuringuid teevad.

Kõlli tõdes, et tervishoiutöötajate leidmiseks tuleb Kuressaare haiglal rohkem pingutada ja lubas, et sinna tööle suunduvatele arstidele ja õdedele väiksemat töötasu, kui kollektiivlepingus ette nähtud miinimumpalk, maksma kindlasti ei hakata.

Loe täismahus artiklit Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles