Läti tervishoiuminister astus tagasi (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guntis Belēvičsi süüdistatakse ametiseisundi kuritarvitamises.
Guntis Belēvičsi süüdistatakse ametiseisundi kuritarvitamises. Foto: Facebook

Ametiseisundi kuritarvitamises süüdistatav Läti tervishoiuminister Guntis Belēvičs teatas täna tagasiastumisest, sest talle tehti Läti onkoloogiakeskuses järjekorraväliselt vähetähtis operatsioon.

Ministrilt on skandaali asjaolude selgitamist juba varem nõudnud Läti president Raimonds Vējonis ja peaminister Māris Kučinskis, vahendab ERR.

Peaminister on kinnitanud Belēvičsi täna esitatud tagasiastumisavalduse, praegu hakkab tervishoiuministri ülesandeid ajutiselt täitma kommunikatsiooniminister Uldis Augulis.

Skandaal sai alguse, kui ajaleht Latvijas Avīze väitis oma allikatele viidates, et ministrile, kes on varem korduvalt teatanud, et pingutab palju operatsioonijärjekordade kaotamise või lühendamise nimel, maikuus väljapool järjekorda operatsioon, mis polnud isegi tervise seisukohast vaadatuna kriitiline.

Kui varem oli Belēvičs süüdistusi laimuks nimetanud, siis kolmapäeval esitas ta ajakirjanikele koopiad tšekkidest, mille kohaselt maksis ta keskusele kokku 90 eurot kahe maikuise operatsiooni eest, mis oleksid erakliinikutes olnud oluliselt kallimad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles