Noorena tarbitud kanepil ja alkoholil võivad olla tõsised tagajärjed

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi või narkootikumide tarbimisel võivad olla tõsised tagajärjed ka hilisemas elus.
Alkoholi või narkootikumide tarbimisel võivad olla tõsised tagajärjed ka hilisemas elus. Foto: Panther Media/Scanpix

Põhi- ja keskkooli ajal kanepit ja alkoholi tarvitanud alaealised olid hilisemas elus kehvema akadeemilise sooritusvõime ja vaimse tervisega.

Mittetulunduslik ühendus RAND Corporation tegi hiljaaegu uuringu, milles analüüsis seitsme aasta vältel kogutud andmeid 6509 õpilase kohta Los Angelese ümbruskonna koolides, kirjutab ERR Novaator.

Ajakirjas Addiction avaldatud uuringust selgus, et erineva etnilise päritoluga õpilaste hulgas esineb kanepi ja alkoholi tarvitamist üsna samaväärselt. Küll aga on nende tarvitamise mõju valge nahavärviga õpilastele on väiksem kui näiteks afroameerika või ladina-ameerika päritolu noortele.

Kanepit ja alkoholi tarvitanud afroameerika päritolu õpilaste puhul tähendati hilisemas elus kehvemat akadeemilist võimekust, ladina-ameerika päritolu noortel aga esines rohkem füüsilise arengu häireid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles