Tuntud eramedistiinikeskus sai uue nime

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unimedi arst dr Ruzanova mikroskoobiga patsiendi juurekanalit uurimas.
Unimedi arst dr Ruzanova mikroskoobiga patsiendi juurekanalit uurimas. Foto: Hanna Odras

Tänasest tegutsevad ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia osakond Unimed Ühendatud Kliinikute nime all.

Unimed Ühendatud Kliinikud tegevjuhi Marja-Liisa Alopi sõnul peegeldab uus nimi senisest paremini kliiniku tegevust. Ühise katusbrändi all tegutsemine loob tema sõnul ka head võimalused kliinikutevaheliseks koostööks, parimate praktikate jagamiseks ning erialaseks arendustööks. Eesmärk on pakkuda erinevate arstide koostöös ravi, kus patsient saab kikidele näo, lõualuude ja hammastega seotud muredele lahenduse ühest kohast.

«Patsiendil ei ole sageli ainult üks mure, vaid tal on vaja terviklikku vaadet omavahel seotud tervisemuredele. Unimedi nimi tähendabki ühendatud kliinikuid ja seda et patsientide tervisemuredele vaadatakse tervikuna,» rääkis Alop.

Varem tegutses Unimed Grupis kaks ettevõtet: Ortodontiakeskus OÜ ja Pärnu hambapolikliinik, mis liitus Unimediga eelmisel aastal. Nime all Ortodontiakeskus OÜ pakuti varem ortodontia teenuseid, aga ka hambaravi, kirurgi teenuseid ja eriarsti vastuvõttu.  Ortodontia on aga küllaltki kitsas eriala ja pealegi ei ole Unimedi eriarstid Alopi sõnul tegelikult üldse hambaraviga seotud.

Unimedis töötavad teiste seas neuroloog, kopsuarst, logopeed, füsioterapeut, unearst ja kirurgid. Logopeedi võib vaja minna näiteks siis, kui hambumusprobleem muudab kõne ebaselgeks, ja unearsti siis, kui suu kaudu hingamine hakkab hambumust mõjutama. Unimedi kirurgid tegelevad näo, lõualuude ja kaela piirkonnaga.

«Keeruliste ravijuhtumite puhul teevad tervisemure algpõhjuseni jõudmiseks koostööd meie eri valdkondade spetsialistid. Ravi elluviimisel teeme keerukama haiguslooga patsiendile personaalse, tema elurütmi arvestava raviplaani ja toetame teda selle täitmisel,» selgitab Alop.

Alop lisab, et kõikides kliinikutes on kasutusel ka patsientide andmeid koondav ühine tarkvara, mille ristkasutuseni lähitulevikus jõutakse. «Patsiendi kogu haigusloo saab tulevikus kompaktselt välja võtta ühest kohast, paikneb ta siis Tallinnas, Tartus või mujal Eestis,» rääkis Alop. Praegu on ühine tarkvara olemas Tartu ja Tallinna kliinikutel ja lähiajal loodab sellega liituda ka Pärnu kliinik.

Alopi sõnul on sellel süsteemil võrreldes e-tervisega mitmeid eeliseid. «E-tervis on keskkond, kuhu saadetakse need väljavõtted, mille saatmise suhtes on riiklikult kokku lepitud. Raviasutustel on patsientide kohta täpsem info. Näiteks on meil raviplaanid, mis tehakse erinevate valdkondade arstide koostöös. Seal võivad kirjas olla näiteks patsiendi eripärad ja alternatiivsed ravivõimalused. Nii detailset infot e-tervisest ei saa,» selgitas Alop.

Patsientide puuduse all Unimed tema sõnul ei kannata. «Pigem on mure see, et me ei jõua ära teenindada kõiki, kes tahavad meie juurde tulla,» ütles Alop. Seda kinnitab ka tõik, et sel sügisel kolib Tartu kliinik olulisemalt suurematesse ruumidesse, kus avatakse uus kliinik. Praegu on Unimedil Tartus kümme hambaravikabinetti ja sügisest saab neid olema 18.

Unimed Ühendatud Kliinikud on üks Eesti suurimaid erameditsiinikeskusi, mille alla kuuluvad ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia osakond. Unimedi kliinikud tegutsevad Tallinnas, Tartu, Pärnus ning veel üheksas väiksemas asukohas üle Eesti. 2015. aastal oli Unimedis kokku ligikaudu 113 000 ravijuhtu.

Unimed Grupis on tööl kokku 82 arsti ning 95 muu meditsiinilise haridusega spetsialisti. Kokku töötab grupis 276 inimest. Ettevõte ajalugu ulatub 1994. aastasse, mil asutati esimene sellesse gruppi kuuluv kliinik. Grupi omanikeks on juhtkonna liikmed ning alates 2015. aasta lõpust ka investeerimisfirma BaltCap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles