Kahe ravimi apteegist leidmisega läheb peagi raskeks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimitel võib esineda kõrvalmõjusid.
Ravimitel võib esineda kõrvalmõjusid. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiameti sõnul on sattunud tarneraskustesse DALACIN C 300 mg kõvakapslid ning Duloxetine Teva 30 mg ja 60 mg gastroresistentsed kõvakapslid. 

Ravimi Dalacin C 300 mg toimeaine on klindamütsiin, kirjutab amet oma kodulehel. Toimeaine kuulub linkoosamiidide ravimitegruppi. Dalacin C kasutatakse klindamütsiinile tundlike mikroorganismide põhjustatud infektsioonide raviks. Selle ravimi tarneraskused kestavad eeldatavalt augusti alguseni. Apteekides on ravim praegu veel saadaval, samuti on jätkuvalt kättesaadavad Dalacin C 150 mg kõvakapslid.

Tarneraskustes on ka ravim Duloxetine Teva 30 mg ja 60 mg gastroresistentsed kõvakapslid, mille toimeaine on dulokestiin. Ravim tõstab serotoniini ja noradrenaliini taset närvisüsteemis. Duloxetine Tevat kasutatakse näiteks depressiooni või generaliseerunud ärevushäire raviks. Tarneraskused kestavad eeldatavasti kolmanda kvartali lõpuni. Apteekides on mõlemad ravimid praegu veel saadaval, samuti on kättesaadavad duloksetiini sisaldavad preparaadid teistelt tootjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles