Eestlastele hinge läinud Marja kaotas võitluse vähile

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marja jääb lähedaste ja paljudele teistelegi Eesti inimestele meelde rõõmsameelse ja säravana.
Marja jääb lähedaste ja paljudele teistelegi Eesti inimestele meelde rõõmsameelse ja säravana. Foto: Tairo Lutter

Pikka aega vähki põdenud noor ema Marja Lukk võitis eestlaste südamed oma rõõmsameelsuse ja suure võitlustahtega, millega ta haigust trotsis. Kahjuks jäi Marja hiljuti vähile alla ja lahkus meie seast.

«Marja tegi uskumatu võitluse läbi ja peale nii suurt pingutust vajavad ka kõige vapramad puhkust. Marja jäi magama ja näeb nüüd vaid rahu ja rõõmu...,» kirjutasid meie seast lahkunud noore naise lähedased tema blogi lehel. «Marja tegi kõik ja meie tegime kõik, ent Universumil olid teised plaanid. Oli väga lootusrikkaid aegu, oli väga raskeid hetki. Marja lahkus rahus, pere keskel. Aitäh teile kõigile, et olite Marja ja meie jaoks olemas.» Marja lahkus 18. juuni õhtul meie kõrvalt, ent meie südamesse jääb ta alatiseks.

«Tervise koha pealt ma praegu suurt midagi öelda ei oska, ravid on tehtud ja osad veel ees. Hetkel natukene ootefaas, et kuidas mõjunud on ja veel mõjub. Mulgi pole siin suurt rohkemat teha kui muudkui palvetada, loota ja no mis me valetame - KINDEL olla, et kõik ravid toimivad! Jah, ma olen kindel!!! Niiiiiiiiiiii väga usun iseendasse ja tean, et saan terveks! Siin pole teist variantigi!! Ega ma siia nalja ei tulnud tegema!» kirjutas Marja veel 7. mail oma blogis.

«Täna hommikul tundsin rõõmu sellise pisikese asja üle nagu hambapesu kraanikausis, mitte mingis suvalises plekkkausis. :):) Olen nimelt paariks päevaks (ei midagi hullu, esmaspäevaks korras:)) voodisse naelutatud, ei tohi liikuda, aga üks tore õde lükkas mind ikkagi ratastooliga vannituppa ja kraanikausi all hambaid pesta on nauding!!! Suure N-ga!! Hihhhiiii...» kirjeldas ta samal päeval haiglas viibitud aja väikesi rõõme.

Kõige rohkem liigutas teda sel päeval aga inimeste heldus ja toetus: «Ja siis, tagasi voodis, otsustasin üle väga pika aja vaadata oma pangakontot – kallis eesti rahvas, mul purskasid pisarad nagu esimesel päeval mil kontot vaatasin.....ikka veel on häid inimesi ja veel toredamaid paranemisesoove....mis saaks olla ilusam!! Mul nüüd silmad päevaks paistes, loomulikult õnnepisaratest, aga suu on naerul!!!! Ma ei jõua sõnadesse panna seda tänu, mida selline toetus tähendab!! Eesti inimene on nii kaastundlik, kokkuhoidev, armastav, mõistev. Ma olen teile iga oma keharakuga tänulik!!»

«Usume ja loodame, et kogutud annetustest piisab, et pool aastat väldanud ravi ja sellega seonduva eest tasuda. Iga võidetud päev oli suurim kingitus, mida me koos Marjale, Uku-Kaurile ja ülejäänud perele teha saime,» on Marja lähedased veendunud. Heategijad nii Eestist kui välismaalt annetasid Marjale kokku ligi 245 000 eurot.

Marja viimastest tegemistest saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles