Väikelaps kannatas üle keha levivate valulike ekseemide käes

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercury Press

Septembris kaheaastaseks saav Joey Bottrill kannatas nõnda tugeva nahahaiguse all, et tema käte, jalgade, näo ja kõhu piirkond oli pidevalt marraskil ja veritses. Tema ema Christina Clintoni sõnul küsisid võõrad sageli poega vaadates, et kellega ta kakelnud või kuhu kukkunud on.

Ema sõnul sai ekseem alguse siis, kui poega hakati kuuekuuseks saades emapiimast võõrutama ning tahke toidu peale üle minema, vahendab Daily Mail. Mida vanemaks poeg sai, seda enam ekseem levis ning kattis juba 20 protsenti tema kehast.

Perele tugiisikuks olnud tervishoiutöötaja sõnul on südantlõhestav näha nii ema kui poega kannatamas. Kuna Joey nahk sügeles pidevalt, siis ta kratsis end, mis aina süvendas infektsioone. Poisile määratud antibiootikumid küll aitasid, kuid ta muutus neile kiiresti resistentseks ning vajas aina tugevamaid doose.

Joey elas läbi kannatuste raja – enne magamaminekut mähkisid vanemad ta sidemetesse, kuid poeg ärkas sellegipoolest kuni kümme korda öö jooksul valude tõttu üles ning hommikuks olid sidemed ja linad verised. Ema määris teda niisutava kreemiga, kuid see tegi naha seisukorra vaid hullemaks.

Leidus aga vahend, mis lõpuks aitas Joey’l terveneda. Märtsis nägi Clinton reklaami Austraalia päritolu salvist, mis sisaldab endas kalamaksaõli ja kaerahelbeid. Kui alguses tegi paksu koostisega kreem naha olukorra samuti hullemaks, siis peagi märkas pere olulist muutust.

«Ma olin nii lähedal loobumisele ning antibiootikumite juurde tagasi pöördumisele. Oleme õnnelikud, et suutsime visalt vastu pidada – tagasi vaadates ei suuda ma uskuda, kui halb Joey naha seisukord oli,» rääkis ta.

Tänaseks on väike Joey nahahaiguse peaaegu seljatanud. Foto: Mike Jones
Tänaseks on väike Joey nahahaiguse peaaegu seljatanud. Foto: Mike Jones Foto: Mercury Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles