Põhjus, mis ei tuleks lasta koeral end lakkuda (1)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Pilt on illustreeriv.
Koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Koerte jaoks tähendab keelega lakkumine viisi suhtlemiseks ja tähelepanu saamiseks. Vahel võib koera lakkumine olla armas, kuid vahel ei pruugi see nii mõnelegi meist meeldida.

Cornelli Ülikooli Veterinaariateaduskonna doktor Leni K.Kaplanofi sõnul on inimeste seas laialt levinud arvamus, et koera suu on puhtam kui inimese oma, vahendab Business Insider. Tihti ollakse veendunud, et koer suudab enda keelega tappa mustuse, mistõttu teeb see inimese tervisele vaid head.

Ikkagi tasuks meeles pidada, et tegelikult pole see tõsi - ka koera keel on täis baktereid ja kokkupuude sellega võib inimesele haiguseid tekitada.

Inimesele võivad kontaktis koera keelega edasi kanduda zoonootilised haigused, näiteks levida haigustekitavad bakterid (klostriidium, e-coli, salmonella ning kampülobakter), mis võivad tekitada inimesele seedetraktihaigusi.

Et bakterite levikut vältida, tuleks pärast koera paitamist käed ära pesta, vältida koera ila sattumist näopiirkonda ning hoida oma koera puhtas keskkonnas, tegeledes ühtlasi parasiitide hävitamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles