Urmas Sule: meedikutel on sama ohtlik amet kui politseinikel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Pärnu haigla

Haiglate liidu president ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule ütles, et meedikuil on sama ohtlik amet kui politseinikel ja täiesti välistada ei saa agressiivsete patsientide ründeid kunagi.


Sule sõnul tuleb olukordi, kus töötajad ohtu satuvad, raviasutustes sageli ette, kuid enim on ohustatud kiirabi ja psühhiaatriliste osakondade töötajad, kus on tavaliselt ka karmimad turvameetmed.

Taolise erakorraliste rünnete tarvis on haiglates oma protseduurid. Enamikus raviasutustes on hädaabinupud ja videovalve nii hoonete sees kui nende ümbruses.

Kinnised palatid on tavaliselt psühhiaatriaosakondades. Pärnu haiglas on näiteks kümme sellist akuutravi kohta. Sealne personal saab ka erikoolitust keeruliste olukordadega toimetulekuks.

Pärnu haiglal on leping turvafirmaga, mille mõned töötajad on kogu aeg kohal ja vajadusel saab neid juurde tellida.

Sule tõdes, et uutes haiglakorpustes on paremad võimalused töötajate turvalisuse tagamiseks. Pärnus on näiteks uus psühhiaatriaosakond parasjagu rajamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles