Üldhaiglas peavad märatseva patsiendi jaoks olema rihmad ja põll

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis kehtiv regulatsioon ei nõua üldhaiglalt märatsevate patsientide ohjeldamiseks muud kui rihmasid ja põlle. Needki vahendid on kohustuslikud vaid erakorralise meditsiini osakonnas.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste ütles seoses täna öösel Rakvere haiglas toimunud rünnakuga, et tõsisemate meetmetega ohjeldamine tuleb kõne alla psüühikahäiretega patsientide puhul, psühhiaatrilise abiga seoses ning kindlate asjaolude koosesinemise korral.

«Üldhaiglas, mis ei osuta psühhiaatrilise abi teenuseid, on nõutud vaid erakorralise meditsiini osakonnas vahendid psühhoosis haige fikseerimiseks: rihmad ja põll,» märkis Paluste.

Ta lisas veel, et Rakvere haigla on üldhaigla ja ei osuta psühhiaatria tervishoiuteenuseid ning seega ei pea seal olema ka ruumi psühhoosis haige eraldamiseks.

Haiglas, kus psühhiaatrilist abi siiski antakse, peavad aga olema võimalused haige turvaliseks eraldamiseks ja pidevaks jälgimiseks. Kogu sellega seonduv regulatsioon on kirjas psühhiaatrilise abi seaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles